• recycle

  Екология

  Опазване на околната среда

Фасадна декорация

от стиропор или фибран с полимер-циментово покритие

Полимерциментово покритие за фасадна декорация от PS Designers Ltd.

Ще започнем от покритието, което от опита ни сочи, че интересува най-много нашите клиенти. Полимер-циментовото покритие гарантира издръжливост на механични и метеорологични влияния на нашата фасадна декорация от стиропор. PS Designers Ltd. дава гаранция за издръжливост на положеното от нас покритие! В най-общи линии то изглежда по следния начин, опитали сме да го снимаме във възможно най-близък план за да придобиете представа за дебелината гладкоста и цвета, които за съжаление не отговаря съвсем точно на снимките реално покритието е на мръсно бяло на цвят, позволява нанасянето на всякакви видове бои и лакове.

Терминологията в декорирането на фасади

8

Главни корнизи

Така наричаме профилите, които се монтират под покрива или на последната най-висока плоча(точка) на архитектурата на обекта. За този тип корнизи(профили) могат да бъдат използвани голяма част от моделите в нашия каталог, също така можете да препоръчате Ваш модел. Желателно е на този тип профили да бъде изработен водо-откапващ канал, който предпазва фасадата на сградата от дъжд. Размерите на този тип профил варират в големи диапазони в зависимост от сградата. В случаите, когато такъв тип корниз е монтиран не под покрив PS Designers Ltd. препоръчва монтирането на ламаринена шапка. Този модел профили могат да бъдат използвани за скриване на улуците на сградата.
1

Околопрозоречни и надпрозоречни декоративни профили.

Този тип профили служат за рамкиранен на прозорците и придаване на стил на цялата сграда. В каталога ще намерите секция за профили, които съветваме да използвате около прозорците. Този тип профили са с приблизителен размер 10-12 см на 4-5 см. Декоративни елементи и орнаменти монтирани над прозорец или архитектурен елемент се наричат фронтони както се вижда на снимката в ляво. Този тип елементи променят визията на сградата и не са задължителен елемент. Към тези профили спадат и т.н. Г-образни профили за обръщане на прозорци.
3

Подпрозоречни профили

Наричаме профилите, който се монтират под прозорците и служат като перваз. Размерите на този тип профили обикновено е малко по-голям от този на околопрозоречните за да може околопрозоречния профил да "стъпи" правилно на подпрозоречния. Обкрайчването на подпрозоречните профили обикновено често интересува нашите клиенти и е желателно то да бъде извършено от нас. PS Designers Ltd. съветва поставянето на плочи(камък, керамични плочи или др.) върху този тип профили.
2

Арките и фронтоните

Тези декорации не са задължителен, но са препоръчителен елемент, който придава изисканост винаги дори и да нямате овални форми в архитектурата този тип елементи могат да бъдат монтирани, както над прозорци така и на други подходящи места. Тук ще засегнем и термина междуетажен профил един доста важен елемент в всяка една архитектура. Този тип профил подчертава отделните нива(етажи) на сградата. Размерите на този профил са доста важно решение. Тук идва момент в които пропорциите на сградата стават изключително важни, размера на този тип декорация се решава на тази основа.
4

Колоните, капителите, основите и ъгловите елементи

Тук може би нямам кой знае колко за обяснение, всяко едно от имената говори достатъчно красноречиво за своята функция, това са елементи имитиращи носещи конструкции полагат се основно на местата където реално сградата има конструктивни елементи(бетон). Решението за типа декоративен орнамент е изцяло на клиента. За размерите на тези елементи можете да се консултирате с нас защото тук са доста важни пропорциите.
6

Междуетажните профили

Както вече ги споменахме са изключително важен декоративен елемент и няма да видите нито една стара сграда без този тип декорация. Размерите се определят в зависимост от височина и ширина на сградата. Този тип профили също както при главните корнизи е желателно да имат водо откапващ канал - който се вижда на снимката и служи като повторна защита след главния корниз. Използването на този профил като конструктивен или носещ елемент не е желателно! Правилното място за поставянето на този тип профили е точно където са изградени плочите на сграта!
7

Балюстри и рустика(ъглови камъни)

Тези декоративни елементи НЕ могат да бъдат използвани конструктувно, могат да послужат единствено с декоративна цел! Размерите на балюстрите като декорация обикновено е фиксирана, като една балюстра варира между 0.9 - 1.1 м височина. Рустиката е другото име на декоративните ъглови камъни, които също през годините се оказаха един доста предпочитан декоративен орнамент. Препоръчителните размери за голям такъм камък са 20 см х 40 см а за малък такъв са 20 см х 20 см. Те могат да бъдат редувани както малък - голям така и еднакви в зависимост от вкусовете на клиентите. Сеченията на този тип камъни са стандартизирани до 2-3 класически вида.

За допълнителна информация можете да посетите нашия каталог или да посетите нашата галерия за да видите реални снимки на наши обекти с посочената по-горе декорация.

 • Catalog

  Каталог

  Тук можете да намерите нашия каталог
 • icon 3D

  3D Визуализации

  Графика и изкуство.
Catalog

Каталог

Представяме Ви PS Designers Каталог 2015 на продуктите, които предлагаме. Моделите профили, колони, капители в каталога не налагат ограничения за изработка на продукти по поръчка!

icon reklama

Рекламни решения

Рекламни решения от стиропор и фибран! Табели и лога за магазини, офиси и заведения. Производство на стандартни и нестандартни опаковки от EPS по зададено изделие. Гаранция за издръжливост.

icon 3D

3D Визуализации

Изработват се проекти и 3D визуализации за декориране на: фасади и интериор на помещения, окачени тавани от стиропор, колонади, декорирани по избор на клиент.

icon FacadeDeco

Фасадна декорация

Фирма PS Designers ООД е български производител на фасадни декоративни елементи, изработени от стиропор/фибран EPS/XPS: корнизи, профили, первази, колони, арки, декорации и изделия по проект на клиент.

Уникалните екстериорни и интериорни решения!