• recycle

  Екология

  Опазване на околната среда

Фасадна декорация от български производител: декоративни орнаменти корнизи, профили, первази, фризове, колони, декорации

Demo
1

PS Designers

присъединете се в нашето приключение
1

Отворен свят

направете света на работата забавление
1

99+ модела

безкрайността на моделите
1

Новини+

модели, промоции и визуализации
1

Co-Op общуване

клиентите са винаги приоритет за нас
6

Персонализиран

създайте с нас нови модели за Вас

Декоративни Орнаменти: фасадни профили, корнизи от стиропор и фибран EPS / XPS

"Достъпни, изискани и в разнообразни стилове, орнаментните декорации ви дават възможност да изразите себе си чрез фасадата и интериора на сградата по свой оригинален и въздействащ начин. С тях може да се премине през различни епохи и то със съвременни материали. Видът им е както древен, така и съвременен. Тези винаги модерни декорации са имали, имат и ще имат много почитатели!"Front image 1.2

 • 1

  Декоративни орнаменти Архитектурните украшения, или така наречените релефни орнаментни декори за фасади и интериор, имат дълга история. Украсата на стени, фасади и тавани с декоративни елементи в различни форми е стара архитектурна традиция. Тези изискани орнаменти са използвани още в древните Рим и Гърция, като в течение на годините са преминали през всички стилове – класицизъм, ренесанс, барок, рококо, ампир и модернизъм, поразявайки със своята красота и оригиналност. В продължение на векове изкуството на създаване и използване на такива елементи се е развивало не само в художествено, но и в технологично направление. И ако в миналото орнаментната декорация за фасадии интериор се е свързвала само с дворци, замъци и музеи, тъй като е изисквала големи средства и мащаби, то днес, благодарение на новите материали и технологии на производство, този тип декорация е възможна и в много по-евтина и практична форма. Новите полимерни елементи за украса със съвременния си вид, лекота и по-ниска цена вече са навлезли в много от днешните модерни сгради – както жилищни, така и обществени. Тук е мястото да споменем и големият принос на съвременните декоративни орнаменти в реставрацията на стари сгради, архитектурни и исторически обекти в различни стилове.

  От древността до днес
 • 2Днес орнаментните декори за фасади и интериор се продават във вид на отделни модули, от които се събира една обща композиция, съответстваща на стила и особеностите на конкретния проект и съобразена с изискванията на възложителя. Много често първоизточници на съвременните орнаменти са оригинални форми от миналото в разнообразните стилове, за които вече споменахме. Техните профили се снемат и служат като шаблон, по който се изработва нужното количество нови декориращи елементи. Обикновено за получаването на качествени декоративни архитектурни орнаменти се използват материали като полистирол, полиуретан и други. И въпреки че съвременният процес на моделиране на полимерните материали е доста по-различен от този в древността, визуалният ефект от тях е съвсем натурален и те не отстъпват по естетика пред по-скъпите им предшественици. Днес най-разпространените материали за производство на архитектурна и интериорна декорация са полистирен стиропор EPS, фибран XPS и полиуретан. Материалите са с различна плътност от 15 до 40 кг / м3 която гарантира качество и здравина.
  Oт древността до днес за фасадната декорация
 • 3Пенополистирена (стиропор) – експандиран (EPS) и екструдиран (XPS), предоставя много евтина възможност за реализиране на декоративните орнаменти. Произведените от него профили са много леки и еластични. Тук основно предимство е икономичността, здравината и трайността! Ако се ударят с ръба на мебел и се търкат от облегалката на стол, орнаментите може да се повредят, но за сметка на това са най-добрия вариант за местата където не могат да бъдат ударрени лесно - фасади, тавани и др. Полимер циментовото покритие, което се нанася върху елементите от нас PS Designers Ltd е най доброто решение за фасадна декорация! За допълнително цветно декориране в случая са подходящи силикатни и силиконови бои, както и декоративни мазилки с различни ефекти. Много специалисти смятат, че сред съвременните материали един от най-достойните за производство на архитектурна и интериорна декорация е полистиролът(стиропор). С него много точно се имитират гипсовите орнаменти. За разлика от гипса, обаче, стиропорът е по-лек, много траен и не се чупи, не се уврежда от влагата, не изменя цвета си с времето.
  Материали Изделия от стиропор
 • 4Опознаването, макар и повърхностно, на съществуващия асортимент от декоративни орнаменти, ще ви помогне да ориентирате собствените си предпочитания в тази сфера. Една част от тях са колоните, полуколоните и пиластрите. Последните представляват четириъгълни колони, изградени от едната срана на стена за украса. В някои случаи са във вид на декоративни удебелявания на стената. Условно колоните с всичките им разновидности се делят на три части – база, ствол и капител. По дължината си стволът може да бъде украсен с бразди, наречени канелюри. Обикновено идеята в съвременните жилища е от колоните да не се изисква да издържат голямо натоварване. Ако, обаче, има необходимост те да са носещи, то гипсовите колони се армират, а в стиропорните се поставя метална тръба. От друга страна, именно с такива декориращи колони могат да се скрият тръби, преминаващи през помещението. Колоните имат много особености и стилове – йонийски, дорийски, коринтски.. Размерите също са различни. В жилищни помещения, например, диаметърът на колоните обикновено варира от 14см до 35см. В обществени сгради с по-големи мащаби колоните могат да са и по-големи.
  Колоните Декоративни колони от стиропор
 • 5Всяка ваша идея за декорация може да бъде реализирана! С помощта на корнизи, плинтове и цокли можете не само да постигнете завършеност, но и да създадете желани оптически ефекти, например, по-голяма дълбочина на тавана. Чрез плинтовете за тавани можете да скриете много дефекти в повърхностното покритие на основата. Корнизите служат за украсяване на линията на свързване на стените с тавана, а плинтовете – на стените с пода. Оригиналност може да се внесе и с бордюрите за стени, наричани още молдинги. За декорирането на нестандартни стени, например, с изпъкнала или вдлъбната повърхност, се предлагат еластични модели корнизи, бордюри и плинтове. В последно време орнаментните таванни профили много често се използват за получаване на завършен вид, след инсталиране на осветителните тела при скрито осветление. Изработват се и нестандартни форми за декориране на стени и тавани - окачени тавани! Възможностите за нестандартна форма на вашия окачен таван са неограничени. Изработват се нестандартни приложения за заведения и публични места.
  Корнизи, Плинтове и Цокли Интериор и екстериор от стиропор
 • 6Розетките за тавани обикновено се използват в качеството на обиколници за полилеи. Те могат да бъдат с различна форма – кръгли, квадратни, правоъгълни и с форма на многоъгълник. Диаметърът им обикновено варира от 15см до 1м. Има и много стенни декори във вид на медальони, гирлянди и извити ленти. Поставени на стената, те най-често изобразяват цветни декори. Предлагат се и декоративни орнаменти за обрамчване около прозорци, врати и арки. Друг вид орнамент – декоративните панели за стена, служат за придаване на много тържествен вид. Интересни са и декоративните ниши, които се монтират в стена, като към тях се добавят и разнотипни украсяващи рамки. От всичко това се получава нещо като малка сцена, в центъра на която се поставя някакъв декоративен предмет, който всъщност е акцентът на целия сюжет. Такива ниши обикновено се съчетават и с оригинално осветление. Пиедесталите и конзолите също предоставят възможност за съчетаване на практичност и естетика. Те служат за елегантни поставки на скулптури, вази и свещници, или за стойки за книги. Могат де са използват и за полици на камини, или за подпрозоречни плоскости.
  Розетки, тавани и ... Oкачени тавани и апликации от стиропор
 • 7Всички тези декоративни елементи ви дават възможност да придадете движение, стил и оживление както на фасадата, така и в интериорния дизайн. Те могат да ви помогнат да подсилите внушението на един или друг стил в зависимост от проекта, без това да изисква големи капиталовложения, както е било в миналото. Освен това, с тях можете да разделите пространството на голямо помещение на отделни функционални зони. С други думи, тези архитектурни и интериорни украси дават неограничени възможности за изява на стил, вкус и идеи. Разбира се, в ползването им има определени правила. Освен стилово, те трябва да се подберат и с подходящите размери. За щастие, обаче, днес на пазара се предлагат декоративни орнаменти в различни размери и стилове. Според много хора декоративните орнаменти и съвременният интериор са съвместими. В днешната действителност, съвременните производители не са оставили тази ниша от пазара незаета. Те предлагат богат асортимент от орнаменти, сред които всеки може да хареса по нещо, дори и тези, които не са привърженици на класиката, а предпочитат съвременни, модерни или неутрални по стил очертания. Освен това, съвременните колекции стилистично идеално се съчетават с всякакви предмети на съвременния интериор, независимо от материала, от който са направени. PS Designers Ltd.
  Заключение ...

 • Catalog

  Каталог

  Тук можете да намерите нашия каталог
 • icon 3D

  3D Визуализации

  Графика и изкуство.
Catalog

Каталог

Представяме Ви PS Designers Каталог 2015 на продуктите, които предлагаме. Моделите профили, колони, капители в каталога не налагат ограничения за изработка на продукти по поръчка!

icon reklama

Рекламни решения

Рекламни решения от стиропор и фибран! Табели и лога за магазини, офиси и заведения. Производство на стандартни и нестандартни опаковки от EPS по зададено изделие. Гаранция за издръжливост.

icon 3D

3D Визуализации

Изработват се проекти и 3D визуализации за декориране на: фасади и интериор на помещения, окачени тавани от стиропор, колонади, декорирани по избор на клиент.

icon FacadeDeco

Фасадна декорация

Фирма PS Designers ООД е български производител на фасадни декоративни елементи, изработени от стиропор/фибран EPS/XPS: корнизи, профили, первази, колони, арки, декорации и изделия по проект на клиент.

Уникалните екстериорни и интериорни решения!